18.12.2014

18. Luukku

Joulumuistamisia
Joulukukkien sijasta tänä vuonna muistaminen tuli Joululeipäainesten muodossa.

Leivontaohje

1. Kaada kulhoon 5 dl 42-asteista vettä. Lisää hiiva ja kaada päälle purkin ainekset.
2. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa 40 min.
3. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat ja pane taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (vetoisuus 1½ litraa) tai kahteen pienempään vuokaan. Kohota peitettynä 20 min.
4. Paista leipää 200-asteisen uunin alatasolla noin 45 min.

Joululeipäainekset (1 iso tai 2 pientä leipää)
   9 dl Vehnäjauhoja
   2 dl Kaurahiutaleita
   2 rkl Fariinisokeria
   1 dl Rouhittuja tai puolitettuja hasselpähkinöitä
   50 g Kuivattuja karpaloita
   ½ rkl Anista
   ½ rkl Fenkolia
   2 tl Suolaa

Lisäksi
   1 ps (11g) Kuivahiivaa

Lado ainekset kerroksittain isoon lasipurkkiin. Lisää mukaan kuivahiivapussi, leivontaohjeet ja halutessasi vuoka.

2 kommenttia:

  1. Ihana! Kakku ja pipariaines purkkeja olen joskus tehnyt, mutta tuo leipäpurkki on tosi kiva idis! Kuinka iso purkki sulla tässä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mustakissa. Saajakin tykkäsi ideasta. Olen ilahduttanut jo paria työkaveria tällä muistamisella. Purkin koko on 1,5 litraa.

      Poista