1.6.2010

Kehyksiä ja omatekoista taidetta

Viikonlopun tehtyä yhtä rautalankasydändä kehystää isäni avustuksella kunnostettu vanha ikkunakehys. Ikkunan kehykset ovat muisto mummuni mökiltä, joka viime syksynä vaihtoi omistajaa. Toiseen kehykseen olin alunperinkin päättänyt kiinnittää ensimmäisen itse tekemäni ryijyn. Eilisen illan puuhastelun tuloksena kehykset tulivat valmiiksi. Ripustaminen seinälle olikin vähän kimurantimpi homma, mutta suomalaisella naisenergialla kehykset kuitenkin saatiin niille suunnitellulle paikalle. Yö sitten jännitettiin, että pysyvätkö seinällä. Yön sain nukkua levollisesti eli kehykset olivat nätisti siinä mihin ne kiinnitin. Onnellinen ja tyytyväinen lopputulokseen.
Ryijyn malli on Popper Designin Tee se itse-ryijypakkaus, jonka ostin viime vuonna Jyväskylän Käsityömessuilta. Pakkauksesta löytyy kaikki tarpeelliset tarvikkeet. Ensimmäiseksi kokemukseksi ryijyn teosta, tämä osoittautui oikein passeliksi. Riittävän pieni kokoinen (15x35 cm).

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen tuo ryijy. Itsekin näpersin ensimmäisen oman sellaisesta valmispaketista ja tykkäsin kovasti sen tekemisestä. Ostin jo ryijypohjan valmiiksi ja tarkoistus olisi ollut tehdä oma ryijy oman koiran kuvasta.... mutta projekti on vielä ajatuksissa. Lähinnä kuvan siirto paperille ja lankojen värit yms. mietityttävät.. mutta on ihanaa tehdä käsillään ja minun käsityöaika menee nyt noihin kortteihin..

    VastaaPoista