18.5.2018

Projektipussukoita

Olen aina ajatellut, etten tarvitse niin monen neulojan käyttämiä projektipussukoita, kun kesken-eräisiä neuletöitä ei ole ollut kuin pari kerrallaan. Mutta kuinkas onkaan käynyt, tällä hetkellä keskeneräisiä töitä on neljä ja kaikki säilytyksessä samassa korissa langat iloisesti sekaisin jatkuvasti. Hermostuttuani tähän päätin ommella näille keskeneräisille töille sitten minäkin projektipussukat. 
 
Näissä kahdessa pussukassa kankaina ovat Almandiinin kuviollinen pellavapuuvilla ja Forssan Kankaisen pilkullinen puuvilla. Ylempään pussukkaan mahtuu hyvin neuletakin kokoinen työ ja alempaan huivi.
Tässä pussukassa kankaana on Almandiinin kuviollinen pellavapuuvilla ja yklsivärinen peruslakanakangas.

Kaikissa seuraavissa pussukoissa kankaana on Ikean paksua puuvilla olevat palakankaat ja yksivärinen peruslakanakangas.  Näihin pussukoihin mahtuu hyvin sukkaprojekti.
 
 
 
Kaikissa pussukoissa on sulku-avausmekanismina nauhat, koska inhoan vetoketjun ompelua. Tein kaikkiin pussukoihin vuoren, joka on yläosaltaan saman kangasta kuin ulkopuolen yläosa. Huomasin itse pussukkaa käyttäessäni, että pussukka pysyy hyvin pystyssä, kun neuloessa kääntää yläreunan kaksinkerroin. Halusin, että käännetty reuna on saman näköinen kuin pussukan yläosa muutenkin.
Pussukan pystyssä pysymistä helpottamaan ompelin pussukan pohjan kulmat viistoosti, jolloin pohjasta tuli tasainen ja suorakaiteen mallinen. 
Näitä ikean kankasita ommeltuja pussukoita voin ommella myös tilauksesta, jos jolla kulla on tällaisille tarvetta. Kyselyjä voi jättää kommenttina tähän postaukseen tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen mintunkastyot(a)gmail.com

1 kommentti: