2.2.2016

Kuun vaihde

Niin on kuukausi vaihtunut helmikuuksi. Opiskelujen aloittaminen on vaikuttanut käsitöiden tekoon siinä määrin, että päivitystiheys tänne on hidastunut ja yhdellä kertaa tulee postattua tiedot useammasta työstä samalla kertaa. 

Työn alla on ollut useammat sukat periaatteella neulotaan sukat niistä langoista, joita löytyy omista varastoista. Tässäpä siis muutamat sukat.
Ihanat Niina Laitiset suunnittelemat Maariat (ilmaisohje Raverlyssä) koossa 39. Lankana on 7 veljestä, jota kului 110 g neulottaessa puikoilla 3.
Omalla mallilla naisten sukat Gjestalen Maijasta (30g) ja Novitan Nallesta (65 g). Kokoa sukilla on 39 ja puikot oli 2½.
Jämälangoista neulotut unisukat. Ihan ei lankojen jakaminen mennyt putkeen. Toiseen sukkaan piti neuloa sit valkoinen kärki. Kokoa sukilla on 39 ja lankana on Austermann Step, jota kului 65 g puikkojen ollessa 2 ½.

Eilen alkoi Taitoyhdistyksissä erittäin hieno keräys, josta alla tarkempaa tietoa.
Taitoyhdistykset ja Dafecor Oy ovat käynnistäneet yhteistyön uuden kierrätystekstiileistä valmistetun materiaalin hyödyntämiseen käsityössä ja uusissa tuotteissa.

Tuo vanhat, rikkinäiset ja kuluneet neulevaatteesi taitoyhdistykseen helmikuussa 2016. Hyödynnämme villapaidat, parittomat villasukat, lapaset, myssyt ja muut villaneuleet uusiksi tuotteiksi. Materiaalit, joita emme pysty hyödyntämään käsityöhön sellaisenaan, matkaavat suomalaisen perheyrityksen tehtaille Jyväskylään ja Turenkiin. Siellä Dafecor Oy muokkaa neuleet uudelleen kuiduksi, josta jalostetaan materiaaleja käsityökäyttöön sekä tuotteita, joita käytetään ympäristösujelussa (öljynimeytysmatot). Näin saamme pelastettua etenkin villamateriaaleja, jotka uuden jätelain myötä useimmiten toimitetaan poltettavaksi.
 Kuva lainattu sivulta www.taito.fi

Tähän keräykseen voi myös viedä lankoja, joten erinäiset langan loput päätyvät minun kaapeista tähän keräykseen yhteensä 510 g sekä äitini varastoista löytyneet langan loput.

2 kommenttia: