4.8.2011

Jipii....valmista tuli!

Jäädessäni vuorotteluvapaalle kesäkuun alussa päätin sen aikana saada valmiiksi huhtikuussa aloittamani torkkupeitto. Langat tähän projektiin olin kerännyt jo vuosi sitten, mutta aloitus venyi, kun sopivaa mallia ei meinannut löytyä. Vihdoin sellainen tuli eteeni Villaruusun blogissa, jossa oli malleja kirjasta 200 virkattua ruutua.Peitto valmistui eilen, kuukautta ennen vuorotteluvapaan loppumista. Tässä kuvat valmistuneesta ihanuudesta.
Peitolle tuli kokoa 140 x 170 cm ja paloja on kaikkiaan 130 kappaletta. Yhden palan koko on 13 x 13 cm. Lankana on Novitan Tennessee, jota meni yhteensä 2,1 kg. Langat on lähes kokonaan jämälankoja omasta ja työkavereiden varastoista haalittuja. Muutamat jämät olen myös ostanut netin kautta. Koukku oli 3 ja yhdistämisen tein virkkaamalla.

Tampereella avattiin tiistaina Ranskalainen ruokatori, jossa poikkesi pariinkin otteeseen. Tarkoituksena oli ostaa aitoa juuri paistettua ranskalaista patonkia. Jono paistopisteelle oli molempina päivinä niin pitkä, että en jäänyt jonottamaan. Mukaan torilta tarttui kuitenkin jotain....kesäkassi, jonka osti kaimani kanssa palatessamme neuletapaamisesta.

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana peitto. Minulla ei hermo kestäisi noin monen langanpään päättelyä =D

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia Nipi ja Pirjo kommenteistanne. Pirjo: Ei siinä kauheasti ole pääteltävää, kun virkkaa edellisen värin päätä seuraavalla kerroksella piiloon. Jokaiseen lappuun tuli vain yksi pääteltävä lanka tällä tekniikalla.

  VastaaPoista
 3. Niin iloinen peitto - tosi ihanan värikäs! Olet ollu ahkera. Nyt tuon peiton alla on ihana huilia :)

  VastaaPoista
 4. wau.. tuo on aivan ihana peitto..
  kyllä kannatti valmiiksi tehdä ;D

  VastaaPoista
 5. Ihana väriterapia peitto <3!

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon; peitto on ihastuttava! Isoäidinneliöt on kivoja, mutta nuo sun kukat on vielä hienompia.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kaikille kommenteista. Ihania loikoiluhetkiä olen jo peiton alla viettänyt.

  VastaaPoista
 8. Aah! Aivan ihana tuo peitto! Kauniit, raikkaat varit. Tulee mieleen yksi lapsien lempisatu sellaisesta satupeitosta. Tuon peiton alla tulisi varmasti kerrottua paljon jannittavia tarinoita! Ja nuo pitsisukat ovat ihanat kanssa.

  Terkuin Henni

  VastaaPoista