23.11.2010

Huovutusta, arigurumeja ja messuilua

Vimeisten viikojen ohjelmassa on ollut huovuttelua ja virkkausta veljen lasten kanssa. Vanha tätikin sai opetella kuinka amigurumeja tehdään, kun 10-vuotias veljen tyttö harjoitteli synttärilahjaksi saamastaan kirjasta kärpässienen ja porkkanan tekoa.
 

Hieno kärpässieni saatiin yhteistuumin aikaiseksi.

Neulontarintamalla on valmiiksi saatu kahdet lasten perussukat kokoa 36. Molemmissa sukissa lankana oli 7-veljestä, jota kumpiinkin sukkiin kului 90 g. Valmiiksi ovat myös tullut yhdet aikuisten perusukat, joissa lankana oli 7-veljestä Raita, jota kului numeron 42 sukkiin 120g.

Talvisten pakkaslukemien tultua piti kutoa itselle myös petrolin sinisestä 7-veikasta kämmekkäät. Suunnitelmissa on myös pipon ja tuubikaulurin teko Novitan Purosta, jota tuli hankittua Prismasta  viikonloppuna, kun Tampereen kädentaitomessuilla ei Novitan osastolla ollut enää sitä väriä, jota halusin. Prismasta hankin myös työkaverin pikkuneidille tehtäviin säärystimiin Novitan pinkkiä Woolia. Ostoslistalla oli myös ystäväni tilaaman kaulurin langat. Lankana kaulurissa on Novitan fuksian värinen Isoveli.

Messuilla tuli siis käytyä ja mukaan tarttui seuraavat tarvikkeet
Ostoksia tein Koskenpään huopatehtaalta, Kauhavan kangasaitasta, HelmiQ:sta, Muksuaitasta, Poppanavakasta ja kahdesta muusta paikasta, joita en muista.

1 kommentti:

  1. Kivoja löytöjä teit messuilta:)
    Aivan ihana tuo kärpässieni! Pitäsi opetella itsekkin tekemään noita, virkkaaminen vaan ei ole vahva alani... Mutta nuo amigurumit on onneksi niin pieniä, että niistä voisi aloittaa.
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle:)

    VastaaPoista