12.8.2010

Kesätunnelmia ja käsitöitä

Lomailu on jatkunut niin mökillä kuin vanhassa kotikaupungissakin. Ohjelmassa on ollut hieronnassa käyntiä, mökkeilyä, 6-vuotis-synttäreiden juhlintaa, marjojen keräämistä, mehujen keittämistä ja käsitöitä. Mökillä olimme pahimman ukkosmyrskyn aikaan. Seurailimme myrskyn nousemista rannalta.
Tuuli, salamoi ja satoi todella paljon. Myterin seurauksena sähköt olivat poikki 6 tuntia, joten ilta meni kynttilän valossa. Lapset totesivat, että kylläpäs on tunnelmallista. Myrsky kaatoi ja katkoi vastarannalta puita. Näkymä oli tällainen, kun ajelimme seuraavana päivänä keräämään punaisia viinimarjoja.
Lauantaina juhlittiin veljen pojan 6-vuotissynttäreitä. Lahjaksi annoin hänen itsensä valitsemalla mallilla ja väreillä tehdyn hupparineuleen.
Lankana neuleessa on Novitan Tennessee, jota meni kaikkiaan 342 g
Malli on numero 29 Novitan Muksu extra 2008 lehdestä 
Koko mukailee 6-7 v kokoa.
Puikot numeroa 3

Lomalla on ollut tarkoitus saada lankavarastoa hieman pienemmäksi. Osittain olen siinä onnistunutkin, sillä laatikoiden kätköistä löysin farkun sinistä novitan Tennessee lankaa ja päätin tehdä siitä itselleni kesäkassin. Malli mukailee ET-lehdessä ollut kesäkassin ohjetta. Itse en pidä ohjeen salmiakkikuvioista, koska ainakin minun isolla käsiallallani tulee niin isot reiät, että kassiin pitäisi tehdä sisäpussi. Silmukoita sivukappaleessa on 145, joten kassi on myös hieman ohjetta pienempi. Jotta kassi ei olisi tullut liian tylsä virkkasin siihen vielä kolme kerrottua kukkaa Jan Eatonin kirjasta Virkkaajan niksit. Lisäsin kassiin myös sisäpuolelle kännykälle oman taskun, ettei kännykän löytämiseksi kassia tarvitse tyhjentää kokonaan.
Lankana siis Novita Tennessee, jota meni yhteensä 278 g
Koukku 2

Lomalla on myös nautittu nuotiolla paistetusta makkarasta ja vaahtokarkeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti