8.1.2010

Pakkasta, pakkasta ja vielä kerran pakkasta

Täällä Suomessa pakkasen paukkuessa -20 astessa nauttii siskoni 60 astetta lämpimämmässä kelissä perjaintaista Australiassa. Pakkaskelit, kun  ovat jatkuneet näin pitkään on sitä saanut paljon aikaiseksi. Muutama keskeneräinen kutilekin on saatettu loppuun, paperinarusta valmistettu verho parvekkeen oveen (kuva alla) on saatu valmiiksi ja uusia neulomuksia suunnitellaan.

Verhossa on yhteensä 40 Rose-pitsikukalla paperinauhasta tehtyä kukkaa.  Kokoa verholla on 40x100 cm. Tarvikkeet: Lappajärven värjäämön kolme 30g vyyhtiä luumun väristä paperihauhaa, yksi 30g vyyhti sekä viininpunaista että oliivinvihreää paperinauhaa ja yksi 100g vyyhti kitin väristä ohutta paperilankaa. Yhdestä paperinauhavyyhdistä tuli 9-10 kukkaa, kun laitoin nauhaa kaksi kierrosta.
 
Marraskuussa Tampereella kädentaito- messuilla käydessä ihastuin lenkkimohairiin ja harmittelin, kun ei tullut ostettua sitä sieltä. No ei hätää, muistin, että lankaa myi ainakin Kauhavan Kangas-Aitta, joten ei muutakuin nettiin ja katsomaan onko lankaa mahdollista tilata netin kautta. Sieltähän sitä löytyi 240g vyyhteinä. Tilattua tuli sitten kahta väri, viininpunaista ja tummansinistä.
  
Kolmena pakkasiltana on nyt sitten tullut kudottua tummansinisestä jo kaksi huivia. Kangasaitan ohjeen mukaan huiviin olisi tullut 21 silmukkaa ja puikoiksi suositeltiin 15 numeron puikkoja, jolloin vyyhdistä olisi tullut neljä 150 cm pitkää huiviä. Itse tein huivin pienemmillä puikoilla ja suuremmalla silmukkamäärällä, jolloin tummansinisestä tuli kaksi tällaista huivia.
 
Malli: Perushuivi 30 s,  joustinneule tai helmineule 1o 1n
Puikot : 9
Lanka: 120 g Esito-lenkkimohairia
Koko: 28 x 180 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti