17.1.2010

Kauluri ja pipa saivat uuden omistajan

Tämä viikonloppu on mennyt mukavasti 9-vuotiaan veljen tytön seurassa. Käytiin katsomassa Tampereen työväen teatterissa Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti sekä tietysti käytiin shoppailemassa. Shoppailureissun tuloksena langavarasto kasvoi kilolla. Kauppoihin missä on lankoja ei pitäisi mennä koskaan silloin, kun on kausivärien vaihto menossa. Lankahamsteri, kun ostaa aina lankoja niiden ollessa tarjouksessa. Nytkin mukaan tarttui 6 kerää Novitan Jussi-lankaa (neljää eri väriä), Novitan Nalle Talvi- ja Syksy-lankaa sekä luonnonvalkoista Nallea.
Viikolla sain valmiiksi Nalle-langasta tekemäni kaulurin ja pipot ja veljeni tyttö sai ne matkaansa tänään, kun lähti kotiin. Neiti oli pitänyt kotona äidille muotinäytöksen esitelläkseen osatamansa vaatteet ja saamansa pipon ja kaulurin. Näytöksen jälkeen sain puhelun, että äitikin haluaa samanlaisen kaulurin joko mustana tai valkoisena. Lupasin sellaisen tehdä, joten ei muutakuin puikot suhisemaan.
Malli kaulurin Novitan syksy 2009 lehdestä malli 62 soveltaen eli tein lisäys kerroksia vain 15
Pyöröpuikot: 2½
Lanka: 70 g Novitan Nalle-lankaa
Malli pipoon: Kauhavan kangasaitan Silo-pipo
Pyöröpuikot: 2½
Lanka: 40g Novitan Nalle-lankaa
Aikuisen mallissa (luonnonvalkoisessa) silmukoita on 105 ja kavennuskerrosten väliin on kudottu neljän kerroksen sijasta viisi kerrosta.

2 kommenttia:

  1. kivannäköiset pipot :) muutenkin ihania käsitöitä koko blogisi täynnä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anna. Sinun blogissa oli kivoja koruja ja huiveja.

    VastaaPoista