13.8.2014

Sukkia ja hyväntekeväisyyttä

Sukkia on tullut neulottua muutamat, kun en jo onneksi menneiden helteiden vuoksi jaksanut touhuta ulkona lomalla mitään muutakaan. Tilauksen tein kahdet tennarisukat.
Pienemmät sukat on naisten sukat kokoa 39. Lankana sukissa on Seiskaveikka muilta osin paitsi merkin osalta, johon olen käyttänyt Gjestalen Jannea. Lankaa kului 100g Seiskaveikkaa ja 5 g Jannea. Puikot oli 3,25. Isommat sukat on miesten sukat kokoa 45 ja niihin lankaa kului 140 g Seiskaveikkaa ja 5 g Jannea. Puikot oli saman kokoiset kuin naistenkin sukissa.

Näin Facebookissa tälläisen haasteen, johon päätin osallistua ja toimittaa muutaman parin tampereen toimipisteeseen:  
A-klinikkasäätiö haastaa kaikki mukaan Asunnottomien yön villasukkakeräykseen! Tavoitteemme on kunnianhimoinen: aiomme kerätä 1000 paria miesten ja naisten villasukkia jaettaviksi eri kaupungeissa ympäri Suomen Asunnottomien yönä 17.10. Postita villasukat osoitteeseen A-klinikkasäätiö/Lauriina Peräjärvi, Maistraatinportti 2, 00240 Helsinki. Postittamisen sijaan sukkia voi myös tuoda A-klinikkasäätiön keskustoimistolle Länsi-Pasilaan tai muihin säätiön yksiköihin, joita löytyy mm. Hämeestä ja Länsi-Suomesta. Huomioithan, että suuri osa esim. A-klinikoista on kuntien tai kuntayhtymien ylläpitämiä. Pystymme siis järjestämään keräystä vain A-klinikkasäätiön toimipisteissä, joiden yhteystiedot löydät täältä: http://bit.ly/1slFCrx. Kaikki neulomaan hyvän asian puolesta! 
Viime viikon aikana tein tähän keräykseen jo neljä paria sukkia. 
Oranssit naisten sukat kokoa 39 on neulottu Seiskaveikasta  numeron 3,25 puikoilla ja lankaa niihin meni 110 g. Moniväriset on myös naistensukat kokoa 42 ja ne on neulottu 3 koon puikoilla Gjestalen Maijasta, jota meni 105 g. 
Miesten sukkiakin on jo kahdet valmiina. Harmaissa sukissa on lankana Seiskaveikka, jota meni 145 g näihin koon 43 sukkiin. Puikot oli 3½. Mustat sukat on tehty Seiskaveikasta, jota meni 110 g ja 25 g Väinämöisen Sportia. Puikot oli myös näissä 3½.

Sunnuntaina juhlittiin myös H:n 10-vuotissynttäreitä. Lahjaksi vein sen ainoan oikean joukkueen Reinot, jotka oli myös saajan toivelistalla.
Nyt lähden lanka- ja matonkudeostoksille, jotta ei tekeminen lopu näinä kahtena viimeisenä lomaviikkona. 

3 kommenttia:

 1. Kivoja sukkia ja hyvä tarkoitus! Täälläkin olisi tarkoitus osallistua keräykseen, mutta vielä en ole saanut mitään aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JennyF. Tämä haaste tuntui heti jotenkin sellaiselta, jossa haluan olla mukana. Kiva, että muutkin on ajattelut osallistua tähän.

   Poista
 2. Aivan huikean ihanat nuo tennarisukat! Vitsit mitä kaikkea muutakin ihanaa täältä sun blogista löytyykään!

  Löysin tänne ihan äskettäin, tulin, ihastuin ja kirjauduin lukijaksi.

  Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. Turun saaristossa ja sisustetaan
  puutalokotia ja möksää.

  VastaaPoista