Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2016.

Helmikuussa valmistuneita

Kuva
Helmikuu on pitänyt sisällään opiskeluihin liittyvän harjoittelun ensimmäisen puolikkaan. Siitä huolimatta tai ehkä siitä johtuen on tullut tikutettua yksi huivi ja kolmet sukat.
Mallina on Titityyn Tuomi, johon äitini sai ohjeen muutama vuosi sitten kädentaitomessuilta. Huivi on neulottu Wetterhoffin Silva - silkkivillalangasta, jota huiviin kului 100g ja puikot oli 3. Huivin koko on 24 x 180 cm. Nämä sukat on neulottu Austermann Step-langasta, jota näihin koon 40 sukkiin kului 70g. Puikot oli 2½. Näissä Pallosukissa lankana on harmaa Novitan Seitsemän veljestä (90g) ja HjerteGarn:n Basic (10g), joka on minulle uusi tuttavuus. Sukissa on kokoa 39 ja puikot oli 3½. Pallojen lisäksi löytyy myös raitaa. Näissä sukissa lankana on HjerteGarn:n Basic, jota kului 95 g koon ollessa 40 ja puikkojen 3. Ihastuin näiden sukkien väriin niin paljon, että taidan tehdä vielä toisetkin lähes samoilla väreillä.  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja mukavaa hiihtolomaa nille, jotka sitä saavat viettää!

Sunnuntaiajelulla

Kuva
Kävimme ystäväni Johannan kanssa Pälkäneen Puutikkalan Puodilla, jossa oli talvinen pihatapahtuma tänään. Puodin nykyisinä omistajina toimivat tuttavaani Tuija ja Eija. Tässä muutamia kuvia tuosta ihanasta paikasta, jonka kahvila avaa ovensa toukokuussa 2016. Kauppiaat  Ihana paikka, jossa täytyy ehdottomasti käydä uudestaan kesällä. Löytöjä Puodin kirpputorilta.
 Aurinkoa kaikille tulevaan viikkoon!

Pienelle miehelle Suomi - sukat

Kuva
Nämä sukat lähtivät siskoni ihanalla pikkumiehelle toiselle puolelle maapalloa herran 1-vuotispäiväksi. Sukkien malli on oma ja lankana näissä on Gjestalen Maija, jota meni koon 20 sukkiin 40 g. Puikot oli 2½.

Kuun vaihde

Kuva
Niin on kuukausi vaihtunut helmikuuksi. Opiskelujen aloittaminen on vaikuttanut käsitöiden tekoon siinä määrin, että päivitystiheys tänne on hidastunut ja yhdellä kertaa tulee postattua tiedot useammasta työstä samalla kertaa. 
Työn alla on ollut useammat sukat periaatteella neulotaan sukat niistä langoista, joita löytyy omista varastoista. Tässäpä siis muutamat sukat. Ihanat Niina Laitiset suunnittelemat Maariat (ilmaisohje Raverlyssä) koossa 39. Lankana on 7 veljestä, jota kului 110 g neulottaessa puikoilla 3. Omalla mallilla naisten sukat Gjestalen Maijasta (30g) ja Novitan Nallesta (65 g). Kokoa sukilla on 39 ja puikot oli 2½.
Jämälangoista neulotut unisukat. Ihan ei lankojen jakaminen mennyt putkeen. Toiseen sukkaan piti neuloa sit valkoinen kärki. Kokoa sukilla on 39 ja lankana on Austermann Step, jota kului 65 g puikkojen ollessa 2 ½.
Eilen alkoi Taitoyhdistyksissä erittäin hieno keräys, josta alla tarkempaa tietoa. Taitoyhdistykset ja Dafecor Oy ovat käynnistäneet yhteistyön u…