Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2014.

Loman loppu

Kuva
Niin on viisi viikkoa lomaa takana ja huomenna pitäisi palata taas töiden pariin. Viimeisellä lomaviikolla on ollut kulttuuria, luonnosta nauttimista ja ihanan siskon sekä vauhdikkaan siskon tytön kanssa oleilua niin mummilassa kuin veljenikin luona.
Kulttuurin osuutta oli Serlachius-museon Göstalla käynti.  Muodot ja värit sekä erilaiset materiaalit tekivät vaikutuksen myös puistossa ja saarella.
Luonnossa on nii kesän kuin syksynkin tuntua. 
Kuvatessa löytyi myös uusi kasvi, jota en tunnista. Onko teillä jollain tietoa mikä tämä kasvi on?

Sukkia ja hyväntekeväisyyttä

Kuva
Sukkia on tullut neulottua muutamat, kun en jo onneksi menneiden helteiden vuoksi jaksanut touhuta ulkona lomalla mitään muutakaan. Tilauksen tein kahdet tennarisukat.
Pienemmät sukat on naisten sukat kokoa 39. Lankana sukissa on Seiskaveikka muilta osin paitsi merkin osalta, johon olen käyttänyt Gjestalen Jannea. Lankaa kului 100g Seiskaveikkaa ja 5 g Jannea. Puikot oli 3,25. Isommat sukat on miesten sukat kokoa 45 ja niihin lankaa kului 140 g Seiskaveikkaa ja 5 g Jannea. Puikot oli saman kokoiset kuin naistenkin sukissa.
Näin Facebookissa tälläisen haasteen, johon päätin osallistua ja toimittaa muutaman parin tampereen toimipisteeseen:
A-klinikkasäätiö haastaa kaikki mukaan Asunnottomien yön villasukkakeräykseen! Tavoitteemme on kunnianhimoinen: aiomme kerätä 1000 paria miesten ja naisten villasukkia jaettaviksi eri kaupungeissa ympäri Suomen Asunnottomien yönä 17.10. Postita villasukat osoitteeseen A-klinikkasäätiö/Lauriina Peräjärvi, Maistraatinportti 2, 00240 Helsinki. Pos…

Torkkupeitto

Kuva
Edellisessä postauksessa oli kasa paloja ja nyt ne on saatu peitoksi asti.
Peitossa on kaiken kaikkiaan 179 palaa ja Pirkanmaan kotityön Pirkka-lankaa siihen meni 800g. Kokoa peitolla on 108x148 cm. Koukku oli 2½. ne teistä, jotka ovat pidempään seuranneet blogiani voivat tunnistaa joitakin tuttuja värejä tässä peitossa. Projekti lähti liikkeelle nimittäin parista neuletakista ja yhdestä neulepuserosta ylitse jääneistä langoista. Vähän piti kylläkin ostaa lisää samoja värejä ja lisäksi yhtää uuttakin väriä. 
Valmiiksi tuli myös keväällä isäni tekemillä kangaspuilla kudottu kaitaliina, jossa materiaalina on poppana, sammettilanka ja paperinauha. Tähän aikaan vuodesta lomaillessa kuluu siihen aina marjastusta....

 Mukaavaa helteisen viikon alkua!