Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuu, 2010.

Ihana viikonloppu

Kuva
Sateisesta säästä huolimatta takana on oikein rentouttava viikonloppu mökillä. Lauantaina laitettiin veljen tytön Inkan kanssa edellisen viikonlopun ideat toteutukseen. Väännettiin rautalankaa sydämen muotoon, kieputettiin ympärille niin paperinarua, rautalankaan kuin sisalnarua. Aikaiseksi saatiin kumpikin neljä aivan ihanaa sydäntä.Tässä pari kuvaa minun sydämistä. Loput kaksi sydäntä odottavat vielä ripustusta. Toinen niistä päätyy ainakin seinälle vanhaan ikkunan kehykseen. Kuvia tulee tästä, kun olen saanut kehykset, joita on kaksi, paikalleen. Sydämille oli jo suunniteltu paikka parvekkeelle, mutta ripustusteline oli vielä hakusessa. Pikkumies Hannes auttoi pappaa tekemään  sydänten ripustuspaikaksi tikapuut. Kuten huomaatte hienot tuli. Viikonloppuna veljen lapset sekä Inka että Hannes opettelivat minun ja äitinsä ohjauksella virkkaamaan. Inka 9 v oppi tekemään Hexagon-paloja ja Hannes 5 v sai haltuunsa ketjusilmukan. Inka sai aikaiseksi kaksi palaa ja kolmatta teki autossa k…

Istutuksia ja ideoita

Kuva
Eilinen päivä meni kirpparipöydän tyhjennyksessä ja parvekekukkien istutuksessa. Kirparilta saatu saldo oli oikein tyydyttävä...tuli taas lisää lanka- ja tarvikerahaa. Tänä vuonna parkekkeelle pääsivät oranssit orvokit, siniset lobeliat ja vaaleanpunakirjava (minulle erikoinen väri) enkelinsilmä pelargonia sekä hopeakäpälä. Iltapäivä menikin sitten auringosta ja kukkasista nauttiessa. Sunnuntai kahvilla käytiin ystäväni kanssa Marjamäen Pajutilalla, jossa nautittiin aivan ihanaa kakkua kera kahvin. Ostokset koostuivat äidille menevistä pajuamppeleista ja kelluvista lehdistä, joista kuvia tulee, kun saan niille sopivan astian. Matkaan tarttui myös muutamia ideoita, joita varmaankin tulee kokeilua tämän kesän aikana. Tässä joitakin kuvia niistä. Lankavarastokin on kasvanut tällä viikolla, kun löysin veljenpojan neulepuseroon halun väriset langat. Puserosta tulee samanlainen kuin kummipojankin paidasta, mutta värit piti olla tummansininen ja kirkasvihreä. Langaksi valikoitui Novitan Ten…

Kevät saapunut luontoon ja lankalaatikkoon

Kuva
Helatorstai ja viikonloppu meni aurinkoisesta ihanasta säästä nauttien mökillä ja partiotaitokilpailuissa Keski-Suomen metsissä. Luonto tarjosi todella paljon kuvattavaa, kun se puhkesi keväiseen loistoonsa kahdessa päivässä. Puiden lehdistä näkee kuinka nopeaa kevään edistyminen oli. Luonto osoitti muutenkin heräämisen merkkejä.
Luonnon heräämisen myötä myös kesäiset harrastukset ovat alkaneet. Rentoutumisen mökillä takasi vielä tämä Lankavarasto sai täydennystä, kun löysin kummipojan neuletta varten Grand Studion Muskat lankaa. Sopivien lankojen löytäminen oli hieman haasteellista, kun värit piti olla tummanruskea ja kirkas oranssi. Myös uutinen erälle kaverille tulevasta vauvasta sai hankkimaan lisää lankoja, sillä taidan tehdä pikkuisella saman kuin edellisellekin uudelle tulokkaalle.

Huovuttelua ja koruja

Kuva
Perjantainen huovutuksen opettaminen työkavereille sai innostumaan taas huovutukseen ja korujen valmistamiseen. Tarkoitus oli tehdä vain etukäteen tilatut korut, mutta innostuinkin tekemään muutaman enemmän. Tällä erää huopahelmien tekeminen on tullut päätökseensä. Eli nyt keskitytään tekemään jotain ihan muuta.... nenä ei nimittäin kestä enää yhtään mäntysuovan tuoksua ja kädet ei suostu enää pyörittelemään palloja. Toisaalta tarvikketkin on nyt loppu. Tässä kuvia viikonlopun tuotoksista.

Ikuisuusprojektin valmistuminen ja kurssin veto

Kuva
Tällä viikolla vihdoin olen saanut valmiiksi lähes kolme vuotta tekeillä olleen neuletakin Rose Mohairista. Loppujen lopuksi tämän neulominen ei ollut monimutkaista, sillä malli on suht yksinkertainen, mutta jostain syystä en ole sitä vaan saanut aikaisemin valmiiksi. Nyt on hyvä mieli, kun sain sen pois tuosta pyörimästä. Lanka on siis Novitan Rose Mohair, jota meni 270 g Malli on Novitan Talvi 2007 lehdestä numero 80 Koko XL Puikot 5
Perjantaina sain vetää työkavereilleni Huopakoru-kurssin heidän tyky-päivässään. He pyysivät minua, kun näkivät minulla tekemiäni huopakoruja. Oli oikein mukava opettaa heille, kuinka villasta huovutetaan palloja ja miten niistä saadaan aikaiseksi koru. Huovuttamisen lomassa juteltiin ja nauretiin paljon. Oikein virkistävä valmistautuminen viikonloppuun. Tässä joitakin kuvia työskentelystä ja tuotoksista.

Lahjoja ja kokeiluja

Kuva
Äitienpäivän ja muutamien syntymäpäivien lähestyminen on asettanut pientä kiirusta saada valmiiksi kaikki se mitä olen suunnitellut antavani lahjaksi. Tiistaina vietin mukavan illan kummipojan kanssa. Pelattua tuli rotanloukkua ja etsimme yhdessä sopivaa mallia hänelle lahjaksi tulevaan puseroon. Malli löytyi ja väreiksi valikoituivat tummanruskea ja kirkas oranssi. Pusero päätettiin tehdä puuvillalangasta, joka aiheuttanee hieman pään vaivaa löytää riittävän kirkkaat värit. Eiköhän se onnistu.
Vapun sateisista päivistä oli iso apu lahjaprojekteilleni. Sain valmiiksi yhdet lahjaksi menevät pitsisukat.  Lankana sukissa on Novitan Seiska veikkaa, jota meni 119g Malli Novitan Kesä 2010 lehden mallia 7 (ilman lyyrakuviota) Koko 37 Puikot 3
Valmiiksi tuli myös Lapin matkalla aloitettu villatakki. Takista puuttuvat enää vain napit. Tässä pientä esimakua takista. Parempi kuva tulee, kun on saatu toimitettua saajalleen.
Lankana villatakissa on Novitan Seiska veikan kanerva (352g) ja sini…